Prelistujte si výročnú správu Fairtrade Česko a Slovensko 2022

Známka FAIRTRADE už v Česku zdomácnela, o čom svedčia tak predaje fairtradového tovaru, ako aj znalosť známky pri každoročnom prieskume. To nás veľmi teší. Vo výročnej správe za rok 2022 sa obzeráme za všetkým, čím k tomu prispievame, a tiež za tým, ako sme minulého roku hospodárili a ako sa vyvíjal trh s fairtradovými produktmi v ČR a na Slovensku.

Správa však dáva tiež priestor našim partnerom, spolupracovníkom, členom a, samozrejme, aj samotným pestovateľom, aby sa podelili o to, čo Fairtrade a férový obchod znamená pre nich. „Pre mnohých ľudí na celom svete znamená Fairtrade spravodlivejšiu budúcnosť pre pestovateľov, udržateľnejšiu budúcnosť pre našu planétu a lepšiu budúcnosť pre spotrebiteľov, ktorí sú odhodlaní niečo zmeniť,“ vysvetľuje v texte výročnej správy Sandra Uwera, výkonná riaditeľka Fairtrade International.

Fairtradové družstvá sú často vzorom pre svoje okolie. César Barrantes, inžinier zameraný na životné prostredie v kostarickom družstve Coopepiňa, opisuje, ako jeho družstvo prispieva k udržateľnému pestovaniu: „Naše družstvo sa stará o udržiavanie a obnovu prirodzených ekosystémov. V programe zalesňovania vysádzame viac než 40 rôznych druhov stromov a podporujeme tak biodiverzitu na celom území v našej správe.“

Pozývame vás na prečítanie našej správy za rok 2022 a prajeme inšpiratívne čítanie.

150 68 Prelistujte si výročnú správu Fairtrade Česko a Slovensko 2022 2023-10-03