Spoločnosti Manner a GUNZ: Na naše partnerstvo s Fairtrade sme ešte pyšnejší! 

Vo Fairtrade Rakúsko v minulom roku podnikli cestu na Pobrežie Slonoviny spolu so zástupcami svojich 4 licenčných partnerov. Boli medzi nimi aj spoločnosti Gunz a Manner, ktoré pôsobia aj na Slovensku. 

Cesta v nás zanechala neuveriteľné množstvo dojmov a ešte viac poznatkov: o živote miestnych ľudí, o produkcii kakaa na Pobreží Slonoviny, o téme Fairtrade, potvrdzuje výkonný riaditeľ Michael Temel a dodáva: Na naše partnerstvo s Fairtrade sme teraz ešte pyšnejší.Karin Steinhartová, vedúca oddelenia firemnej komunikácie spoločnosti Manner, doplňuje: „Som veľmi ohromená a tiež dojatá, pretože počas týždennej partnerskej cesty za kakaom z Abidžanu do Gagnoy a Divy sa ukázalo, aký dôležitý je náš záväzok k férovému pestovaniu kakaa.“

Počas našej cesty na Pobrežie Slonoviny sme sa presvedčili, ako dobre funguje spolupráca s organizáciou Fairtrade. Všetky naše hodnoty sa v tejto téme spájajú. FAIRTRADE pre nás nie je marketingovým nástrojom, je to pre nás presvedčenie. Vedome investujeme peniaze, pretože ich dlhujeme fairtradovým pestovateľom. Nedávame charitu ani dary, platíme spravodlivú mzdu za poctivú prácu, pridáva Michael Temel.

Spoločnosť Manner žije udržateľnosťou už od svojho založenia v roku 1890. Už v roku 2012 sa zaviazala, že do roku 2020 prejde pri všetkých svojich značkových výrobkoch na udržateľný spôsob výroby kakaa, a ako jedna z prvých v odbore ho zaviedla. Všetky oblátky a oblátkové výrobky Manner, rad banánikov v čokoláde Casali, Mozartove gule Victor Schmidt sa vyrábajú regionálne v Rakúsku z kakaa s certifikáciou Fairtrade. 

Spoločnosť Gunz dodáva v SR a ČR cukrovinky do reťazcov a menších predajní vrátane čerpacích staníc. Materská spoločnosť Gunz Warenhandels GmbH bola založená v roku 1986. Ide o rodinný podnik so sídlom v Mäderi v západnom Rakúsku. Ponúka medzinárodný sortiment potravín, ktorý zahŕňa viac než 1 200 výrobkov pre širokú škálu trhov: cukrovinky, pečivo a pekárske výrobky, čokolády a čokoládové výrobky, snacky, nápoje. 

Deti zo základnej školy v meste Lakota, ktorú financuje pestovateľské družstvo ECAKOOG z peňazí získaných z fairtradového príplatku.

O ceste z pohľadu spoločnosti GUNZ si môžete viac prečítať aj tu alebo krátko aj z pohľadu spoločnosti Manner tu.

150 79 Spoločnosti Manner a GUNZ: Na naše partnerstvo s Fairtrade sme ešte pyšnejší!  2023-03-20