Zmena vo vedení Fairtrade Česko a Slovensko. Novým riaditeľom je Lubomír Kadaně

Bratislava 8. októbra – Organizáciu Fairtrade Česko a Slovensko odteraz povedie Lubomír Kadaně. Prináša so sebou skúsenosti z operatívy, obchodu aj marketingu, v minulosti pracoval napríklad v ZOO Praha, kde sa zaoberal fundraisingom a projektmi na ochranu ohrozených druhov zvierat.

Vo Fairtrade Česko a Slovensko bude Lubomír Kadaně zodpovedať za riadenie celého tímu, reprezentáciu Fairtrade, šírenie myšlienky spravodlivého obchodu a rozvoj spolupráce s Fairtrade International. „Fairtrade Česko a Slovensko približuje ľuďom v ČR situáciu pestovateľov v krajinách globálneho Juhu, povzbudzuje záujem o to, za akých okolností vznikajú produkty našej dennej spotreby, a vedie nás k tomu, aby sme každodenným nákupným rozhodovaním sami prispeli k zlepšeniu života ľudí v Afrike, Ázii a Latinskej Amerike,“ vysvetľuje L. Kadaně, čo ho priviedlo k záujmu o prácu vo Fairtrade. „Spojenie obchodu, etiky a udržateľnosti je ohromne silná kombinácia, z ktorej majú výhody všetci, ktorí sú súčasťou reťazca, vrátane prírody – čo je pre mňa tiež podstatná téma,“ dodáva. V čele Fairtrade Česko a Slovensko strieda Hanu Malíkovú, ktorá odchádza na materskú dovolenku.

Lubomír Kadaně je absolvent Filozofickej fakulty Karlovej univerzity, odboru estetika. Počas rokov 2018 až 2020 získaval v ZOO Praha skúsenosti s fundraisingom a s projektmi na ochranu ohrozených druhov zvierat v ich prirodzenom prostredí, z predchádzajúceho pôsobenia má obchodné skúsenosti v oblasti B2B a riadenia a rozvoja zahraničnej siete. Viedol marketingový aj obchodný tím KOUKAAM Distribution a.s. a predtým pôsobil v oddelení reklamy Českomoravskej stavebnej spořitelny. Prešiel tak úspešne korporátnou spoločnosťou aj firmou rodinného typu.

150 45 Zmena vo vedení Fairtrade Česko a Slovensko. Novým riaditeľom je Lubomír Kadaně 2021-10-08